Amsterdam

amsterdam2_1

Den nederlandske hovedstaden Amsterdam er et populært turistmål for mange nordmenn, og er en ypperlig destinasjon for en langweekend. Den noe unike byen med sin innholdsrike historie, der de flere hundre år gamle delene er like interessante som den moderne historien, er en pulserende hovedstad med over 800 000 innbyggere. Byen kan tilby alt fra et meget bra uteliv til massevis av spennende museer, og en behagelig og flott atmosfære/stil som gjør den ekstra fin å ferdes i om sommeren.

Her leier du bil i Amsterdam

Når du skal reise til Amsterdam, så er sjansene store for at du lander på Schiphol Airport som ligger en kjøretur på omtrent 25 til 30 minutter fra selve sentrum av Amsterdam. Følgelig er ikke leiebil nødvendig for å ta seg inn til sentrum (kollektivtransporten er god), men det er fortsatt enklest med bilutleie direkte på flyplassen dersom man uansett skal ha leiebil. Det er nemlig her at utvalget er best, og vi kan nevne i fleng – både Sixt, Budget, Europcar, Enterprise, Avis og Hertz tilbyr bilutleie på flyplassen. Det skal sies at flere av disse også har filialer i sentrum, men da kan det bli noe mer knotete å få hentet leiebilen.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil


Amsterdam er en flott by å oppleve med leiebil, ettersom kjøreforholdene er gode og avstanden mellom enkelte attraksjoner er forholdsvis store. I sentrum anbefaler vi at du opplever de mange museene som byen er kjent for, inkludert Riksmuseet, Van Gogh-museet og hjemmet til den berømte dagbokforfatteren Anne Frank. Videre bør du deretter legge ut på en kjøretur i det landlige Nederland, med de store, grønne slettene og de mange ikoniske vinnmøllene. Med leiebil i Amsterdam som utgangspunkt kan du oppleve store deler av Nederland på en aldri så liten ferie.

Generelle kjøretips

Kjøring i Nederland og da spesielt Amsterdam er stort sett veldig greit sammenlignet med hva du vil oppleve i mange andre europeiske hovedsteder. Veiene i sentrum er nøye planlagt og byr på enkel fremkommelighet, med motorveier i utkanten som enkelt tar deg frem på de større avstandene. Leiebil i Amsterdam er altså absolutt å anbefale, og det er for øvrig meget populært blant turister. Utover dette er kjørereglene de samme som i øvrige EU-land, slik at du med norsk førerkort bør være godt utrustet når du har leiebil i Amsterdam.