Leiebil Bergamo

bergamo

Bergamo er en by i det nordlige Italia, nesten på grensen til Sveits, og ved foten av alpefjellene. I motsetning til sin naboby Milano, der det bor flere millioner mennesker, så har Bergamo et innbyggertall på knappe 120 000 mennesker. Det gjør at Bergamo er den optimale basen for den som vil oppleve det nordlige Italia, og som samtidig vil bo noe mer fredelig og fremkommelig enn hva man gjør i stressende og folkerike Milano.

Her leier du bil i Bergamo

Mietwagen_im_UrlaubBergamo har egen flyplass like utenfor byen, som heter Orio al Serio Lufthavn. Men ønsker man å unngå mange flybytter så kan man fly direkte til den internasjonale lufthavnen Malpensa som ligger like utenfor Milano. Her kan man bestille leiebil og kjøre omtrent halvannen time på motorvei før man plutselig befinner seg i Bergamo, som ligger øst for flyplassen i Milano.

Utvalget av bilutleiere er langt bedre her også, med alle de store kjedene som Hertz, Avis, Sixt, Firefly og så videre. Flere av disse tilbyr også bilutleie på Bergamo flyplass. I selve sentrum av Bergamo er utvalget begrenset, men flere lokale bilutleiere finnes her.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

Med leiebil i Bergamo har man det perfekte utgangspunktet for å oppleve det nordlige Italia og regionens fantastiske natur. Du kan ta kjøreturen på knappe to timer til den unike byen Venezia i øst, eller en tilsvarende distanse til Torino i vest. En kjøretur oppover begynnelsen på alpefjellene i nord anbefales også på det sterkeste – kanskje tar man også turen over til Sveits. Også må man selvfølgelig stikke innom storbyen Milano, som ligger en knapp time vest for Bergamo.

Generelle kjøretips

Kjøring i Italia er generelt behagelig, med kilometervis med motorvei og generelt gode kjøreforhold. Bergamo med sine mange bakker og historiske bygninger må man ofte oppleve til fots, men utover dette er det generelt lite trafikk og gode kjøreforhold også i sentrum av den norditalienske byen. Aldersgrensen for å leie bil i Italia er 12 år. Parkering er stort sett tilgjengelig på gatenivå over hele sentrumsområdet.