Leiebil København

Opera_Copenhagen_08

Er det virkelig så deilig å være norsk i Danmark? Skal vi tro turistinformasjonen til danskene, så er det absolutt det – for hvert eneste år finner flere titalls tusener av nordmenn veien til Danmark og da først og fremst hovedstaden København. Den danske storbyen med over 1,2 millioner innbyggere kan by på et pulserende uteliv, masse shoppingmuligheter og et omfattende tivoli i sentrum av byen. Med leiebil i København kan du oppleve byen fra sin beste side, samtidig som du enkelt tar deg fra a til b.

Her leier du bil i København

København er et utmerket utgangspunkt for en bilferie i Danmark. Byen ligger helt på sørøstkysten av landet, og følgelig kan man ta seg hele veien nordover før man eventuelt tar båt/ferge til Norge. Da er det viktig å leie bil hos en av de store kjedene i København, slik at den kan avleveres på en annen destinasjon i Danmark. Vi anbefaler at man velger Bilutleie24.no, Avis, Sixt eller Leiebilguiden, som alle tilbyr bilutleie på Kastrup – som er den internasjonale flyplassen like utenfor København. Det tar omtrent en halvtime med bil inn til sentrum, der det kan være noe mer kronglete å finne leiebil. Det tilbys uansett ved togstasjonen i sentrum, og også hos enkelte tilbydere ved havnen.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

Selve sentrum av København strekker seg over store arealer, og følgelig kan leiebil være gunstig for å oppleve hele byen. Selvskrevet er et besøk til det berømte tivoliet som ligger sentralt i sentrum av København. Her må man regne med å sette bilen i parkeringshus. Slottet ved Rosenborg kan også anbefales en tur, og for den som liker det frodig og grønt så ligger Zoologisk hage like utenfor selve sentrumskjernen. Vil man ta en snartur til Sverige, så er København og Malmö koblet sammen av en omfattende bro som tar omtrent et kvarter å kjøre over. Legoland i Billund befinner seg heller ikke langt unna – bare en kjøretur på drøye tre timer vestover i Danmark.

Generelle kjøretips

København er som storbyer flest, travel med mye trafikk. Midt i sentrum på sommeren vil man måtte sette av god tid til å komme seg frem. Det er stort sett mulig å kjøre over hele sentrum, men København er en av verdens fremste sykkelbyer, og følgelig har syklister like mye prioritet som bilistene. Når man skal oppleve selve sentrum, «Strøget» og de øvrige severdighetene, så anbefaler vi derfor at man lar bilen stå parkert. Utover dette er veinettet utenfor København topp moderne.